Rijksmuseum van oudheden leiden egypte


30.09.2019 Auteur: Lennard

Bijzondere collectie Aan de hand van voorwerpen uit de eigen collectie, maar ook van bruiklenen uit grote en beroemde collecties, zoals die van het Musee du Louvre in Parijs, het British Museum in Londen, het Kunsthistorisches Museum in Wenen en het Museo Egizio in Turijn, waar zich een van de twee grootste Egyptische collecties ter wereld bevindt. Nu te zien Alle tentoonstellingen. De weg vinden in het museumgebouw Met de Google Maps-app op uw telefoon vindt u ook ín het museumgebouw de weg.

In deze les maken uw leerlingen met potlood en tekenpapier hun eigen kunstwerk in het tekenatelier Studio RMO. Alleen voor volwassenen. Thema's Oude Egypte. Met behulp van dit handzame boekje vindt u in een oogwenk informatie over de goden die in de tentoonstelling worden genoemd. Nederland Romeinse tijd Bronzen plaat met keizerlijke inscriptie. Rugtassen zijn niet toegestaan.

Lees meer over de boeken. Nederland Romeinse tijd Infanteriehelm. Tijdens deze museumles worden de leerlingen gerekruteerd door de Romeinen. Invaliden  kunnen op het Rapenburg  gratis parkeren? De Egyptische god Thot als mantelbaviaan, met gouden zon, 2016.

Zijn gewrichten vertoonden weliswaar enkele slijtageplekken, maar zijn gebit was nog heel goed. Egypte Amulethouder. Samen met quizmaster Osiris kun je op pad om zo het Egyptische godenrijk te verkennen.

Prijzen en tijden

Doorlopend Topstukken Nederlandse archeologie, van prehistorie tot middeleeuwen. Onderwijs Ga naar onderwijs. Ook leuk om te lezen Ontdek het Rijksmuseum van Oudheden. Deze vaste tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij steun van de  BankGiro Loterij.

Met de OV-museumlijn 10 bent u binnen enkele minuten met de bus vanaf station Leiden Centraal bij het Rijksmuseum van Oudheden.

Filosofie Magazine organiseert FM University, met gerenommeerde denkers en sprekers die de antieke levenskunst van verschillende kanten belichten? Vondsten uit meer dan Nederlandse gemeenten, rijksmuseum van oudheden leiden egypte. Activiteit Topstukken-audiotour Ontdek met deze gratis audiotour de 24 mooiste museumstukken van onze collectie: van Egyptische tempel tot Romeins keizerbeeld. Nederland Romeinse tijd Nehalennia-altaar. Tijdens deze museumles worden de leerlingen gerekruteerd door de Romeinen.

Kunstdetective

Aan de bovenkant zit een verstevigde rand in mozaïekwerk van verschillende kleuren ringkralen; de onderzoom bestaat uit franje van gebundelde draden. Voor wie? Rolstoelgebruikers en slechtzienden Het gehele museum is toegankelijk voor  rolstoelgebruikers  beoordeling door Platform Gehandicapten Leiden.

Nederland middeleeuwen Fibula van Dorestad.

Een groot deel van de Etruskische collectie bevindt zich in het depot van het museum. Mummiekist van Peftjaouneith. Thema's Oude Egypte. Dus gaat Goden van Egypte vooral over filosofische vraagstukken die samenhangen met het wereldbeeld van werken bij brandweer groningen oude Egyptenaren, en over de praktische verwerking daarvan in de toenmalige staatsinrichting en maatschappij!

Bruikleen uit Louvre. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie, rijksmuseum van oudheden leiden egypte. De kist van het mummiemeisje.

Navigatiemenu

Rottiers, een Antwerpenaar die tussen en deels in opdracht van de Nederlandse overheid een drietal reizen door de Griekse archipel ondernam. Op de eerste etage bevindt zich de zaal met archeologische voorwerpen die afkomstig zijn uit het Oude Nabije Oosten. Alleen voor volwassenen. Bezoek ons:. Klassieke oudheid Kop van een kolossaal Dionysos-beeld.

  • Egypte Dubbel zitbeeld van Maya en Merit.
  • Nederland Romeinse tijd Nehalennia-altaar.
  • Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.
  • De toenmalige museumdirecteur Caspar Reuvens geloofde er niets van en deed zijn beklag bij de minister over Rottiers onbetrouwbaarheid.

De afdelingen zijn:. Egypte Lutein van kranen wikipedia van Panehsy. De bekende kinderboekfiguren Vos en Haas nemen uw leerlingen mee op reis naar het oude Egypte. De voorwerpen moeten daarna het rijksmuseum van oudheden leiden egypte vertellen. In het tentoonstellingsarchief kunt u ze opzoeken en teruglezen waarover het ging. Nederland middeleeuwen Zwaardgordelgesp met decoratie in filigraan met vlechtband- en diermotieven.

Egypte Relif van Horemheb met tolk en gezanten. Mummiekind uit de Romeinse tijd.

Bruiklenen uit Louvre en British Museum

Audiotour volwassenen en kinderen Bij de vaste tentoonstellingen  Klassieke wereld  en  Egypte  zijn audiotours gratis verkrijgbaar aan de kassa. U ziet ruim voorwerpen die te maken hebben met verhalen over forten, dorpen, handel, strijd, religie en rituelen.

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Vanaf dat jaar werden tentoonstellingen ook digitaal aangekondigd en beschreven op onze diverse websites.

Half maart is een onderzoeksteam naar Egypte afgereisd, voor de jaarlijkse opgravingscampagne in Sakkara. Search Search. Nederland Romeinse tijd Romeins Ruitermasker zg.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@coachtomsmythe.com
Adverteren op de portal coachtomsmythe.com