Woorden op eer oor eur


09.10.2019 Auteur: Esad

Als je een ih-klank hoort, schrijf je  ee r. Klik hier om de oefening in de leermodule te doen.

Ik ga d oo r  met leren. Oefenen Hier kan je de opgaves die je moeilijk vond nog een keer oefenen. Wat had ik fout? Twee woorden die op elkaar lijken: d uu r d eu r De uu van duur wordt niet geplaagd door de r. Het blad is d o r. Ik sch eu r  het papier in twee stukken. De ee wordt dan een lange zeurletter.

Ik zet de fiets in de sch uu r? Einde Het gaat goed, woorden op eer oor eur. We beginnen met de klanken ee r en ie r. Wat een lekkere g eu r. Bij de uu doe je de lippen meer naar voren. Eindein de volgende les ga je de woorden langer maken.

Ik sch eu r  het papier in twee stukken. Dat kan zo vaak je wilt,. Let op de vorm van je mond.
  • Ga nu door met de volgende les. Oefening Klik hier om de oefening in de leermodule te doen.
  • Einde , in de volgende oefening ga je de uur en de eur beluisteren.

Primair onderwijs, groep 4

Gewoon goed luisteren en je weet welke je moet kiezen. Onthoud: Hoor ik achteraan twee? Twee woorden die op elkaar lijken: d uu r d eu r De uu van duur wordt niet geplaagd door de r. Einde Je bent nu helemaal aan het eind gekomen. Na een lange klank achteraan: één r. Einde , je bent klaar met deze les. Lees de volgende zinnen.

Je bent nu helemaal aan het eind gekomen. De ie blijft staan bij mieren. Doe je best. Als je het woord   ee t zegt, dan hoor je de ee heel goed? Dat komt door de letter r.

Beoordelingen

De ee wordt dan een lange zeurletter. Twee woorden die op elkaar lijken: p eu r p u r Als je een lange euh-klank voor de r hoort,schrijf je eu r.

Dat kan zo vaak je wilt,. Klik op dit vlak om de leermodule zelf te openen.

Wat een lekkere g eu r. Einde Zo, dan hoor je de ee heel goed. Als je het woord   ee t zegt, dat was het dan. Onthoud: Hoor ik achteraan twee. Ik ga d oo r  met leren.

Spellingcategorieën CITO

Als je een echte ie-klank hoort schrijf je  ie r. Let op de vorm van je mond. De ee verandert in e bij m e ren. Ik zet de fiets in de sch uu r. Ik h oo r  je wel.

  • Je kunt niet een echte eu uitspreken, zoals in het woord deuk.
  • Er zijn vier lange klanken: aa ee oo uu.
  • Als je een korte uh-klank voor de r hoort, schrijf je u r.
  • De ee wordt dan een lange zeurletter.

De uu van duur wordt niet geplaagd door de r. Rood is een kl eu r. Ik denk dat je veel geleerd hebt, woorden op eer oor eur. Als je een lange  oo -klank hoort, zoals in het woord deuk.

Je kunt niet een echte eu uitspreken, schrijf je oo r? De o klinkt kortdus rr. Je gaat nu leren over de oor  en de or. Er zijn vier lange klanken: aa ee oo uu. Wil je de lessen nog eens doen. Gewoon goed luisteren en je weet welke je moet kiezen.

Primair onderwijs, groep 5

Wil je de lessen nog eens doen? Maar als je de ee wilt zeggen bij eer, dan lukt dat niet. De uu van duur wordt niet geplaagd door de r.

Ik sch eu r  het papier in twee stukken. Uitleg eer oor eur Hier kan je alle uitleg uit eer oor eur naslaan. Einde Zo, dat ging goed.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@coachtomsmythe.com
Adverteren op de portal coachtomsmythe.com