Konijn eet niet meer en zit stil


04.09.2019 Auteur: Admir

Parasieten komen ook veel voor. Nog een geschikte biks om in dit geval te dwangvoeren is Supreme Science Selective, een zeer hoogvezelige en lichtverteerbare biks. Vaak is het al een heel groot verschil als je iemand hebt die je kan helpen bij het toedienen van de medicijnen.

De dood zal hierna snel volgen. De darm-immobiliteit kan een eerste aanwijzing zijn dat er iets anders loos is. Een tranend oog, meestal met witte uitvloeiing kan simpelweg het gevolg van een ontstoken traanbuis zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben; aangeboren afwijkingen erfelijk, viraal, bacterieel, gebrekkige voeding , slechte nestbouw onderkoeling , kannibalisme door voedingsfouten, gebrek aan melk, overbevolking of slecht nest , moederdier heeft geen melk jongen slomer, moeder heeft vaak stukgebeten tepels ,  mastitis ontsteking , geen drinkwater, stress , door ziekte diarree, bacterieel of viraal of door voedingsveranderingen.

Een konijn dat nooit geënt is overleeft deze ziekte bijna nooit. Dat kan met een speciaal spuitje. Dieren sterven dan door de gifstoffen die door de maden gevormd worden.

Ik zal 1 voor 1 de verschijnselen van Pasteurella opnoemen. Denk daarbij aan:. Geef geen korrels van klei, dit kan door opeten verstopping in darm veroorzaken. Het konijn is apathisch, wil niet eten, konijn eet niet meer en zit stil je weet misschien niet hoe wij dit ijs maken. Dit is een gevaarlijke vorm van oormijt en het is dus ook van belang zo spoedig mogelijk met je konijn naar de dierenarts te gaan voor verdere behandeling.

  • Het lichaam heeft toch vocht nodig, en ontrekt dat nu onder meer aan de onverteerde voedselbestanddelen die in de maag aanwezig zijn. Komt de buikpijn door tandproblemen, dan zal de dierenarts naar het gebit kijken en daar iets aan doen zodat het konijn weer normaal kan eten.
  • Slechte huisvesting en voeding zijn oorzaak.

Mariellexxx    De ziekte komt dan pas naar voren als het konijn een andere ziekte krijgt of in een stressvolle situatie terecht komt. Oormijt spreekt voor zichzelf; de mijten nestelen zich in het oor waardoor jeuk ontstaat maar ook kans is op oorontstekingen.

Net als bij mensen is aan de gezichtsuitdrukking van je dier soms te zien of het pijn heeft, of niet lekker in zijn vel zit. Diarree zit meestal echt aan de kont geplakt en ruikt vaak ook erg sterk en anders als de bdkeutels. Myxomatose: Myxomatose wordt verspreid door een virus. Lees dan het artikel over kanker bij konijnen.

De ananas mag niet te onrijp zijn maar beslist ook niet te rijp. Het spijsverteringsstelsel van een konijn kan maximaal 24 uur zonder voedsel. De te lange tanden of kiezen kunnen verwondingen en abcessen veroorzaken; de dieren eten moeizaam en kwijlen soms. Blaasproblemen: Dit is natuurlijk een ruim begrip. Een beter medicijn dan voorkomen bestaat er niet.

Ziektes en medische problemen bij konijnen

Overbrengen via hooi of stro komt nog wel regelmatig voor. Het evenwicht wordt verstoord en de bacteriën kunnen gas produceren waardoor een gasbuik ontstaat. Haal overtollig haar weg uit zijn hok, en kam je konijn wel voorzichtig en niet trekken!

Verder kunnen groenvoer , fruit en een stukje oud bruin brood met mate geven worden.

Wat moet je zelf meteen doen: Pijnstilling is van groot belang. Elektrolytische oplossing: zelf maken Elektrolytische oplossingen zijn in geval van nood zelf te maken, konijn eet niet meer en zit stil. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen van konijnen die goed herstelt zijn van deze ziekte.

En heeft je konijn al eens last van zijn tanden en kiezen gehad, dan moet je dat regelmatig laten nakijken. Epileptische aanvallen : Deze komen niet veel voor bij konijnen.

Ziektes bij konijnen

Misschien heeft ze wel een verstopping. Brood is geen konijnenvoer! Met Turbogesic, een op opium gebaseerde pijnstiller, kan met relatief lage doseringen de pijn heel goed bestreden worden. Geschikt fruit: appel, peer, perzik, kiwi, ananas, meloen, mango, druif,aardbei, kers, framboos,.

Dat kun je zien doordat de keuteltjes steeds kleiner en harder worden, dag konijn eet niet meer en zit stil nacht, dus laat hem regelmatig uit zijn hok zodat hij kan rennen.

Hernia : Dit kan ontstaan door het verkeerd optillen of vasthouden van een konijn. Home Gasbuik ofwel trommelzucht bij het konijn. Maar die van gister woont best ver weg dus die auto reis is ook niet heel fijn voor haar denk ik.

Hiermee doorgaan zolang als het nodig is, in plaats van mooi groot, maar ook voor de provincie. Laat je konijn goed bewegen, maar wissel af? Misschien kun je proberen haar buikje te masseren.

Beknopte informatie over een aantal veel voorkomende ziektes en medische problemen bij konijnen

Daarnaast moet er ruimte zijn voor een bak waar hij zijn behoefte in kan doen en een voerbakje. Vergiftiging: Als een konijn een giftige plant eet zie onze giftige en veilige plantenlijst kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. Een gasbuik  is een veel voorkomende aandoening bij het konijn.

Het is verstandig bij uw dierenarts langs te gaan in een vroeg stadium om verdere problemen te voorkomen. Dikke buikenziekte is echter een darmslijmvliesontsteking met slijmvorming in de dikke darm.

Controleer tenslotte het konijn regelmatig op afwijkingen of veranderingen in zijn gedrag of eetpatroon.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@coachtomsmythe.com
Adverteren op de portal coachtomsmythe.com